Spolupráce Českých drah a externích firem v nákupu jízdních dokladů v poslední době značně stoupá. V minulém roce, stejně jako letos, nabízel obchodní řetězec Lidl denní neomezenou síťovou jízdenku Českých drah za 199 korun. Výsledek byl zcela mimo první odhady, jízdní doklady si mezi 22.dubnem a 7.březnem zakoupilo několik tisíc zájemců. Samotné České dráhy konečné číslo velmi překvapil.

ILUSTRAČNÍ FOTOGRAFIE

Letošní akce probíhala od 22.dubna do 7.května. Na tuto jízdenku mohou cestující libovolně cestovat po celé republice ve vlacích 2. třídy. Řádově tak mohou cestující tímto nákupem ušetřit stovky korun, pokud ale cestuje i celá rodina může taková úspora dosahovat i tisíce. Úspěch podobných rozměrů zaznamenala prvně v roce 2004 i skupinová jízdenka SONE+ kdy bylo možné ve skupině cestovat celý víkend jakýmkoliv vlakem Českých drah taktéž po celé republice.

Letošní akci využilo přes 5000 zákazníku, uvedl mluvčí drah Radek Joklík. Lidé si často jízdenku mění až ve vlaku u průvodčího, proto bylo složité odhadnout kolik cestujících využije zvýhodněnou „síťovku“ hned v prvních dnech po zakoupení.

Akci s obchodním řetězcem Lidl pořádají České dráhy již poněkolikáté. V minulosti tento produkt podpory prodeje a zájmu o cestování po železnici využilo přes 70 tisíc potenciálních cestujících. České dráhy hodlají v těchto akcích pokračovat i v budoucnu.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments