Známý kuchař Jamie Oliver vyhrál soudní spor s nejznámější značkou fast food restaurací McDonald’s. Jamie poukázal na to, jakým způsobem firma připravuje oblíbené hamburgery, poté se rozhodli, že recept do budoucna změní.

Do masa přidávají hydroxid amonný, který je pro lidi absolutně nevhodný – přímo toxický. Podle Olivera se tímto způsobem upravuje jídlo pro psy, přičemž jde o mimořádně levnou přípravu potravy.

Zároveň upozornil, že maso od McDonald’s je nekvalitní.

„Který člověk může toto vložit do úst a dokonce s tím krmit i své děti?“ Ptá se Jamie Oliver, který se díky svému kuchařskému stylu stal uznávanou osobností. Jamie znovu připomněl i to, z čeho se dělají smažené kuřecí kousky. Podle něj nejde o skutečné kuřecí maso, ale chrupavky, kůže, vnitřnosti a zůstatky, které se upraví tak, aby alespoň nějak vypadaly a chutnaly.

Po tomto verdiktu jsou na nohou  i další značky rychlého občerstvení. Používání chemikálií a levného masa odmítly fast foody v Jižní Americe.

Vyjádření Evropské centrály McDonald´s

„Cena masa je nízká, protože ho kupujeme od dodavatelů ve velkém množství. Zákazníkům však nabízíme ty nejkvalitnější produkty,“ uvedli. Konkrétní datum, kdy dojde ke změně receptu na hamburgery, centrála neuvedla..

{snippet 120}

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments