BRNO – Ruská dceřiná společnost Sberbank, patřící pod hlavní banku Bank Of Russia, napadla ve čtvrtek veškeré sankce mířené proti aktivitám všech ostatních bank mimo Rusko v Evropě. Brusel ani Soudní tribunál Evropské unie zatím žádné prohlášení nevydal, u banky přitom vlastní úvěry i RegioJet Radima Jančury. Naopak EU proti této bance chystá další restrikce, banka tak nejspíš bude chtít rychlé splacení některých aktiv v Evropě.

Komplikace tak mohou očekávat významní klienti s úvěry od 100 milionů korun výše. Banka tak koncem října ukončila několik úvěrů od 100 do 300 milionů korun v Rakousku, a to z vlastní strany. Nejvíce tak jsou postižené alokace úvěrů v jednotné Evropské měně Euro.

RegioJet Radima Jančury eviduje úvěr u této banky v celkové výši 350 milionů korun. Dopravce je použil na nákup ojetých vozů z Rakouska od ÖBB. Pokud by banka požadovala včasné ukončení některých úvěrových aktiv, může tím komplikovat existenci několika firem ve stejném oboru, případně v segmentu jiných podnikatelských aktivitách.

( PŘIPRAVUJEME PODROBNOSTI )

KAM DÁL?

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments