Ozval se mi mailem Vadim Diatlenco z Ruska, zda by se mohl na našich stránkách prezentovat model CME33. Jedná se o výrobu modelu H0 1:87 zatím v barvách národního dopravce RZD.

Obsah dílů, verianty, lak, zvuk, cena…

Model je seskupen z pětiset (500) dílů. Převážná část je z leptaných mosazných celků, frézování a několik dílů z odlévané pryskiřice. Samostatné podvozky jsou z vlastní, případně tovární koncepce výrobců Rivarossi a Bachmann. Na modelu je použit systém galvanoplastiky z měděných částí.

Výrobce je schopen dodávat jakoukoliv sadu dle přání, v tom je pozitivní i finanční krytí takového záměru. Cena základní sestavy dílů pro vlastní realizaci je stanovena na 90,- EUR. Odlévané a leptané díly, včetna pozicování do přesných kritérií, je stanovena na 220,- EUR. Kompletní montáž čmeláka bez nástřiku, potisku, zasklení ap. je stanovena na 850,- kde model již obsahuje veškeré díly z mosazi, plastu a elektrických součástí. Model v kompletní sestavě včetně zvukového dekodéru s instalací původního zvuku CME33 – je cena stanovena na 1.050,- EUR.

020506

0403

Dále Vadim píše, že pokud by se našel obchodník, který by měl o spolupráci zájem, je třeba uhradit 7.000,- EUR pro celý cyklus prací na vytváření vzorků, navrhování a formování všech částí lokomotivy – což časově obnáší dobu 3-4 měsíců před sériovou výrobou…

(Redakce: tak 7.000,- EUR není zrovna málo, důvěryhodnost takového kontraktu by byl více než malý risk pro případného obchodníka)

Modely chce výrobce dodávat i v Česklovovenských barvách IV. epochy ČSD, v barvách ČD a ZSSK. Jelikož se čmelák z ČKD expedoval do celé východní Evropy a daleké Asie, těžko u nás někdo bude chtít model v barvách Bulharských železnic. Sám bych o takový model měl zájem, ale nepředpokládám, že by se v česku našel obchodník, který by do takové akce šel. Po modelech 475.1, 477 a T476.1 jsem už nějako finančně vyčerpaný… 🙂

060708

0810

111213

141516

17

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments