Na ruzyňském letišti se rýsuje první výrazný společný projekt Českých aerolinií a jejich nového akcionáře Travel Servisu. Firmy si chtějí postavit společný hangár pro takzvanou lehkou neboli traťovou údržbu letadel. Zázemí by sloužilo především ČSA.

Věc má ale háček. Ke stavbě hangáru je potřeba pozemek, který si chtějí aerolinie pronajmout od vlastníka letištní infrastruktury Českého Aeroholdingu. Jednání ale zatím k žádnému závěru nevedla. „Příslušné společnosti v rámci Českého Aeroholdingu o této věci s ČSA jednají. Podrobnosti bude možné poskytnout až po ukončení jednání,“ uvedla mluvčí aeroholdingu Marika Janoušková.

Montovaná plechová stavba o výměře kolem čtyř tisíc metrů čtverečních by vyrostla do několika měsíců od přidělení pozemku, který si chtějí letecké firmy pronajmout alespoň na deset let. Jen ČSA by tím měly ročně ušetřit na údržbě, za kterou vydávají stovky milionů korun, asi 25 milionů. Podle Šabíka dosavadní nabídky aeroholdingu nebylo možné přijmout, neboť šlo o pozemky bez potřebné infrastruktury či s malou rozlohou.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments