V domácím měřítku H0 1:87 firma Liliput uvedla model jednotky FLIRT, stejný model, který ovšem v trochu jiných barvách bude od prosince 2012 provozovat firma Leo Express mezi Prahou a Ostravou. Model hledejte pod obchodním číslem 13339. Jednotka se skládá s celkem 4 dílů které jsou spojeny přechodovým dílcem nad podvozky.

Model dosahuje krásné délky 665 mm. tedy 66,5 cm. Je vybaven periferií pro připojení dekodérů s 21pin, ale také osvětlení interiéru, případně kabiny strojvedoucího. Tyto prvky je ale nutno instalovat samostatně, Liliput je s modelem nedodává, ač model v interiéru jejich umístění umožňuje.

V základní výbavě jsou vinteriéru i sedačky, a přepínání pozičních světel (analog verze), umožňuje změna směru. Liliput model nabízí za cenu 224 EURO / 5.700 CZK. Ačkoliv měla být v prodeji i digitalizovaná verze, Liliput zatím prodává jen analogovou. Hrubým propočtem pak dojdeme k jiné ceně. Pokud chceme model digitalizovat, případně instalovat interiérová osvětlení LED, skočíme do ceny kolem 7.500 až 8.250 CZK. Nepočítáme ovšem ozvučení, které tento model na trhu má již k dispozici u své konkurence, případně zvuk se dá za mírný poplatek stáhnout z internetu a nahrát do zvukového dekodéru.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments