I přes prosincové  5% zdražení jízdného, které národní dopravce zavedl, firma nyní na řadě lokálních tratích od 1. března zlevní jednosměrné a zpáteční jízdenky. Dopravce tak chce do svých vlaků přilákat více cestujících. Od dnešního dne mohou cestující na Domažlicku, Plzeňsku, Tachovsku a Klatovsku cestovat levněji. Jedná se především o tratě, které mohou být navrženy ke zrušení.

Dráhy na nejvíce exponovaných tratích s potenciálem většího zájmu cestujících, mohou i řadu spojů zrychlit, případně dle následujícího rozboru po zlevnění jízdného nasadit i novější nebo zcela nový vozový park. Celkově chce dopravce zlevnit jízdné na 44 lokálních tratích v celé zemi. Již v minulosti řada tratí doplatila na řadu úředních pochybení, případně nezavedení podobných opatření před případným zastavením provozu na dnes již nepoužívaných tratích Českých drah. {qrcodegenerator}http://magazin.magzine.cz/index.php/magaziny/doprava/1441-ceske-drahy-na-plzensku-od-brezna-zlevni-jizde-u-nekolika-lokalnich-trati{/qrcodegenerator}

Nezájem krajů a obcí ale není zcela shodný. Obce mnohdy případné rušení tratí procházejících jejich katastry reagují spíše negativně. Nejvíce bylo takových ohlasů na zastavení provozu v lokální trati z Děčína do Libouchce a dále do Teplic a Litvínova. Dalí takovou tratí je úsek z Lovosic do Mostu, nebo z Kopidlna na Mladoboleslavsku do Bakova nad Jizerou. Naopak obnovení provozu by mohlo nastat mezi Mochovem a Čelákovicemi na Praze východ.

Slevy na Plzeňsku pro určené tratě:

  1. Domažlice – Klatovy
  2. Rakovník – Karlovice u Rakovníka
  3. Nepomuk – Blatná
  4. Svojšín – Bor
  5. Tachov – Domažlice
  6. Poběžovice – Tachov

{snippet 101}

{snippet 120}

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments