Můžete ho vidět skoro na každé akci, veletrhu, výstavě, PR nebo jen tak v recepci v sídle firmy PIKO. Jmenuje se Dr. René F. Wilfer a nikdy neztrácí smysl pro humor, osobní kouzlo a galantnost. Na nose nasazené 3D brýle, přesně a vždy tak, jako tomu bylo posledně i na posledním veletrhu v Německu. Jenže, nejspíš asi sám netuší, jaké problémy vznikají mezi Českém a firmou PIKO v Německu!

 

 

exkluzivne

O podivných obchodních praktikách této firmy jsem psal již v květnu tohoto roku. Neustále zde panuje mlha mezi obchodníky, tedy prodejci a zastupitelskou firmou PIKO – tedy pro ČR firmou NEXES. Tehdy jsem zaslal stručný dotaz do sídla firmy Nexes v Praze Holešovicích, a žádal je touto formou o vyjádření, dodnes žádná informace z jejich vedení nedorazila…

Zastoupení prodeje firmy Piko opouští již první prodejce v Praze, obchod ModelyBIZ Michala Daleckého! Po zveřejnění skutečností v prvním článku, se sešlo několik e-mailů od prodejců s podobnou problematikou stejného rázu. Tedy především rozdílné obchodní podmínky pro ČR a další okolní státy, neboť jiné podmínky mají stále odběratelé v Německu, Rakousku, Francii či Maďarsku a Polsku – Česká republika jako by byla středem osy zla?!

Není se tedy co divit, že ModelyBIZ budou následovat i další prodejci této celkem již kultovní modelářské značky s hlubokou historií. Nepochopitelný postoj je vnímán ale především ze strany Nexes – ta, místo aby tvořila prodejní zisk svému partnerovi, koná spíše opak! {jlvotes}

Z veškerých e-mailů (celkem 6) které máme od prodejců u nás, lze vytvořit jasný obrázek faktů a skutečností. Jelikož nás od vydání článku v květnu dělí několik měsíců, bylo u mnoha dříve stěžujících si subjektů, obchodní vztah narovnán a udržován či ozdraven. Kladu si tedy otázku, zda ModelyBIZ nechtějí ze svého postavení vyvolávat pouze problémy, tím tedy obcházet oficiálního distributora této značky pro Česko, a tím si zajistit lepší odběratelské plusy mimo svou konkurenci – což v realitě není přímo možné!

Pozorný čtenář jistě dojde k odpovědi již sám! Pakliže je někde „instalován“ jasný a pevný zástupce/distributor, nelze zvýhodnit jednoho prodejce mimo jasný kalkul distribučně dodavatelských cen mimo ostatní odběratele. Je to stejné, jako když si chcete koupit nové auto v Mladé Boleslavi přímo od výrobce (ten ale z fabriky nic neprodává) a tím defacto obejít oficiálního distributora.. takto to opravdu nefunguje!

Redakce obchody a jejich majitele dříve apelující na vzniklou problematiku zná – z jistých důvodů ale jejich jména prodejen a jména majitelů zveřejňovat nebude.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments