Z-Investments, nová firma bývalého top manažera národního dopravce České dráhy a majitele Petra Žaludy netají ambice, že se chce v dohlednu věnovat nákladním železničním přepravám. Jako nejvyšší manažer státní akciové firmy, si odnesl i desítky cenných kontaktů do civilu. Ty nyní hodlá zúročit ve své firmě. Do té mimochodem přizval své bývalé spolupracovníky z vrcholového vedení drah, předně je to Miroslav Šebeňa a Petr Vohralík.

Oba manažeři získávají obratem 10 procent akcií Z-Investments, a pomohou při rozjezdu nákladního železničního dopravce. Petr Žaluda chce působit především v České republice, prostor pro podnikání na tuzemské železnici je stále poměrně velký, proto nejspíš dvěma největším hráčům ČD Cargo a AWT přibude další.

Je logické a i zaběhnutým zvykem, že manažeři kteří odcházejí ze soukromého i státního sektoru, zakládají se svými společníky a přáteli podobně zamřené firmy věnující se aktivitám předchozího pracovního vztahu. Petr Žaluda kontakty na domácí i zahraniční firmy a investory disponuje. Jako nejvyšší manažer státní firmy vyjednával desítky smluv za ČD i ČD Cargo. Rentabilita takových kontaktů je do jisté míry nevyčíslitelná, pokud se tedy jedná o firmy středně velkého významu.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments