Stalo se již tradicí že firma JLV (Jídelní a lůžkové vozy Praha) čas od času obměňuje jídelníček na řadě mezinárodních spojů a vnitrostátním SC Pendolino. Gastronomie „na kolejích“ prošla v posledních pěti letech absolutní přeměnou. JLV nyní více sází na tradici a na kvalitu a servis služeb, což se pozitivně odráží ve spokojenosti zákazníků.
Společnost JLV, která pro České dráhy zajišťuje cateringové služby pod značkou ČD Restaurant, představila další ze svých tradičních sezónních nabídek. Farmářská pečená vepřová žebra, zakarpatský boršč či plněný ovocný knedlík s tvarohem a šlehačkou v jídelním lístku končí, nově je v jarní nabídce nahradí vepřová krkovice pečená v pikantním koření s křenem, hořčicí a pečivem (129 Kč), kulajda s jarními žampiony a vaječnými kuřátky (49 Kč) nebo jablečný koláč s rebarborovou omáčkou (45 Kč). Jako minutku si můžete objednat kuřecí stehno s jarní nádivkou, podávané s brambory na másle a tomatovým salátem (159 Kč), jako předkrm se nově nabízí tartar z kuřecích prsíček s tomaty, rukolou a bazalkovým pestem (79 Kč). Lehčí variantu jídla představuje jarní míchaný salát s chřestem a vejcem (99 Kč). Mezi nápoje pak nově míří dánský alkoholický nápoj Somersby Cider za 35 Kč v balení 0,33 litru.
{gallery}1282{/gallery}
Národní dopravce s firmou JLV pravidelně pořádá ve svých vlacích i degustační dny domácích a zahraničních produktů – nejvíce víno, káva a další pochutiny. Nově se promo akce pořádají i ve vlacích Euro City, nejvíce ovšem i nadále v SC Pendolino. A hned od počátku pilotního projektu v tomto směru, zaznamenala firma JLV a České dráhy velký zájem cetující veřejnosti. Díky modernizovanému a zcela novému vozovému parku tak má dopravce větší prostor pro realizaci jakékoliv akce pro své cestující.
České dráhy v současné době navíc pořádají výběrová řízení pro nové stevardy do svých vlaků. Ti budou nově přítomni i ve vlacích EC a IC kategorie, ale také nově v kategorii vlaků Express.