Jelikož své kolejiště plánuji a realizuji zasazené do nádraží Děčín a okolí, hodlám (s pominutím na rozdělení západního a východního bloku), provozovat i ucelené vlaky přijíždějící od Bad Schandau končící právě v Děčíně. Koukal jsem po různých modelech u Roco, sortimentem ale první pozicí zaujme spíše PIKO.

Jedná se o poštovní vůz typu a/15 německých státních pošt, a je zasazen do IV. provozní epochy. Právě do zmíněné IV. epochy zasahuje částečně i parní trakce, proto výběr hnacího vozidla i pro případnou motorovou trakci nebude žádný problém.

Tyto vozy stejné konstrukční řady bylo možné spatřit v tehdejší době na obou stranách západního a východního státu. Shoda byla ovšem jen v designu, označení si každá provozní správa zhotovila posvém. Ačkoliv se jedná o novinku z roku 2008, v roce 2009 chce údajně PIKO tento vůz vydat současně ve dvou modifikacích právě pro zmíněný východní blok a oddělený západní. Na trhu by se měl takový model objevit na konci roku 2009. Podvozky jsou shodné s těmi, které v té době jsou používány na TEE „Trans Europ Expres“ na vozech A,B a A/B, WR a WL mimo motorových jednotek TEE!

02

03

06

Šachta pro spřáhlo je umístěna přímo na podvozku, má směrové i boční vratné odpružení

07

08

09

Doporučená prodejní cena modelu: 46.99,- EURO
Lze jej ale pořídit již za cenu kolem 37.50,- až 40,- EURO

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments