Když jsem procházel řadu internetových stránek s modely, kde se někteří jedinci snaží fotografovat tak nějak „kvalitně“ – občas, spíš často, se to mnohým ale nedaří. Přitom stačí opravdu velmi málo, aby výsledek byl částečně použitelný a tedy i publikovatelný!

Focení detailních fotografií na makro režim, nemusí být žádná obtížnost. Postačí nám bílý papír a dvě svítidla o stejné intenzitě svícení. Na netu lze nalézt řadu návodů, jak fotit objekty s úhlopříčným, horním, spodním aj. osvícením dle nepsaných zásad. Stále ale bude platit to jedno – síla svitu která má působit na prezentovanou část objektu, kdy v pozadí bude spíše stín který objekt vytváří, a kde se ponechá slabší osvit…

Problematice fotografování objektů – modelů, se budeme podrobněji zabývat i v budoucnu. Nicméně již dnes lze spatřit dobře osvícené modely administrátora tohoto Magazínu viz. níže:

BRAWA: dvě novinky kotlových vozů

Další barevná mutace brejlovce Rivarossi

{jlvotes}

Jak je vidět v úvodní fotografii tohoto článku, není třeba ani horní primární světlo, zcela nám postačí dvě boční, a jedno mdlé (klasické osvícení místnosti) které může být žárovkové, případně (lépe) to zářivkové. Takové svítidlo dosahuje od 3500 lumenů (síla svitu).

Info: pokud máte podobné zkušenosti, případně rady, pište do komentářů pod článek, případně na e-mail Magazínu.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments