Při letošní velké vodě která zasáhla převážnou část Česka a Moravy, spustil portál Firenet.cz vlastní moderované zpravodajství ohledně železniční a městské dopravy ze zasažených regionů. Problémy s počasím měla Česká republika i začátkem srpna, kdy naše zpravodajství shlédlo během 48 hodin na 56 tisíc čtenářů.

Moderované zpravodajství z dopravy tak bylo pro nás velkou výzvou, ale především příchozí reference s podobně obsahově zaměřených portálů.

Předávání zpráv bylo primárně selektováno z Magazínu na Facebook. Zpětná vazba, kterou poskytovalo e-mailem několik čtenářů, byla nejdříve uveřejněna na sociálních sítích našich registrovaných čtenářů, a zpětně vracena odkazem do stránek potálu hlavního „Face Info“ hlavní stránky, ale i článků samotných. Tento princip předávání zpráv dal jasně najevo, jak silné jsou komunikační kanály sociálních sítí a participujících stránek Facebooku z mateřského portálu Firenet.cz

Tyto procesy chceme při další možné příležitosti ještě více využít a zlepšit. Nově bude možné vkládat vlastní informace již online přes formulář do hlavního postu „Face Info“ krizové události. Portál Firenet.cz také spolupracoval s online editory Krizové mapy České televize. Moderování aktuálních událostí byla řešeno formou stálé služby jednoho z našich editorů, administrátorů a autorů, v nouzi i čtenářů s patřičnými přístupovými právy do editace krizových událostí.

Na portále Firenet.cz vycházel každých 30 minut speciální informační bulletin, plus ještě každých 10 minut aktualizované povodňové zpravodajství o sjízdnosti železničních tratí, případně i omezení provozu městské dopravy záplavou nejvíce postižených měst v regionech. Tento trend si chceme udržet i v budoucnu.

Celkově tedy povodňové informace na našem portále vyhledalo na 56000 čtenářů, k tomu je nutné ještě připočíst prohlédnuté stránky bez otevřených článků, takových čtenářů bylo na 27560. Celkově tak během prvních dvou dnů povodňové krize, vstoupilo na portál Firenet.cz přes 101000 čtenářů.{qrcodegenerator}http://magazin.magzine.cz/index.php/magaziny/doprava/1752-krizove-zpravodajstvi-z-dopravy-vede-portal-firenetcz-ziskal-predevsim-potrebne-reference{/qrcodegenerator}

Za tak nevídaný zájem velice děkujeme! Povodňové a krizové zpravodajství budeme rozvíjet i nadále, především pak zapojení do zpravodajství i vás, čtenářů..

{snippet 100}

{snippet 120}

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments