Německá letecká společnost Lufthansa plánuje založit další nízkonákladové aerolinky. Po Germanwings, která spíše nízkonákladové letecké společnosti doplňuje, chce Lufthansa mít větší podíl na přepravených osobách právě v low-cost odletech. Germanwings dnes prakticky ovládá celý segment vnitrostátních letů uskutečněných v Německu. Lufthansa se proto rozhodla založit nízkonákladové aerolinky působící v celé šíři kontinentální Evropy.

Nová letecká společnost má konkurovat především dalším třem silným hráčům, především Air Berlín, Ryanair a EasyJet na hlavních mezinárodních leteckých trasách. Lufthansa navíc ukončí v roce 2015 obsáhlou restrukturalizaci rebrandingu mezi mateřskou a dceřinou firmou. Germanwings tak bude operovat s až stovkou letadel různých kapacit na středně dlouhé a dlouhé lety po Evropě, Asii a Africe.

Platforma Eurowings, která je také další dceřinou společností low-cost formátu mateřské Lufthansy, bude firma čerpat při založení další letecké společnosti. Navíc se Germanwings meziročně propadl do ztráty, což je způsobeno především tlakem nízkonákladových leteckých dopravců. Lufthanse navíc začíná šlapat na paty i Emirates, která nedávno zase uzavřela leteckou alianci s Qantas z Austrálie.

LUFTAHNSA MEDIA LOUNGE | FIRENET.CZ

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments